Bästa Drinkglasen För Alla Syften

Undrar du över vilket vinglas du ska använda? Vilket glas som gäller för drinkar och cocktails? "Neat" och höga drinkar? Highball eller lowball-glas? Lär dig här hur du använder dig av rätt glas och typ, oavsett vad du blandar, med denna praktiska guide till hands. 

1. Varför ska man använda olika typer av glas?

Olika glas har utvecklats för att göra varje enskilda drink bättre. Det kan vara så att du har en perfekt uppmätt cocktail, men storleken på glaset kan hjälpa till att släppa aromerna. Det kan vara så att du har en underbar ny sprit i handen, men när den väl hamnar i glaset kan den bli ljummen eller hålla sig sval tack vare glasets design. 

Förbättrade dofter och korrekta temperaturer är två viktiga faktorer för att förbättra dricksupplevelsen. 

Unika Cocktailglas Billigt 

2. Vilket glas för vin:

Glas för rött vin bör ha en större, rundare skål för att kunna snurra vinet lätt och hjälpa till att lufta det. En lång stjälk håller också handen borta från drycken för att förhindra att den blir för varm.

Exklusiva Vinglas Ros

3. Vilka glas för cocktail:

  • Cocktailglas

Det klassiska traditionella cocktailglaset är en inverterad kon-skål, som kan komma i olika storlekar, vanligtvis cirka 10-20 cl. Den används även för att servera cocktails utan is eller "up". Dess form utvecklades från det faktum att alla traditionella cocktails skulle ha intressanta dofter, och den breda toppen av glaset gör att den drickande personens näsa kan komma nära ytan så att denne kan njuta av dryckens doft och smak. 

Unika Drinkglas Billigt

  • Highballglas 

Ett highballglas är ett tumblerglas som används för att servera "höga" cocktails och andra blandade drycker som innehåller en stor andel alkoholfri mix, och som hälls över is. Den används ofta omväxlande med Collins glas, även om highballglas är kortare och bredare i formen.

Billiga Highballglas Transparent

  • Lowballglas

Lowballglas eller old fashioned-glas, är namn för ett kort tumblerglas med en solid bas som rymmer cirka 18-25 cl. En solid bas hjälper till med drycker som kräver "röriga" ingredienser. Dessa låga glas kan användas för att servera en snygg hällsprit. 

Coola Drinkglas Billigt

4. Specialglas

  • Glas för Irish Coffee 

Varma cocktails som Irish coffee eller en Hot toddy serveras bäst i ett värmebeständigt glas. Det viktiga med dessa glas är att de även har ett handtag så att du bekvämt kan njuta av din varma cocktail.

Glas Till Kaffedrinkar

  • Martiniglas 

Martinis serverades ursprungligen i cocktailglas, men drycken utvecklades till en mängd olika vodkabaserade varianter genom 90-talet och portionsstorlekarna växte. Martiniglas skiljer sig från det traditionella cocktailglaset genom att i allmänhet ha en större kupa och vara helt koniska i botten.

Coola Drinkglas Transparent

  • Champagneglas

Perfekta glas för dina festligare tillställningar, med ett champagneglas kommer du kunna skåla in festliga högtider med delikata glas. Glasen kommer att framhäva härliga aromer.

Glas Till Champagne

  • Tikiglas

Dessa glas är för dem sofistikerade. Med detaljer som utskurna ansikten, skräckinjagande & roliga totem samt coola motiv. De är eleganta och roliga på samma gång.

Tikiglas Transparent Stor

  • Shotglas 

Shotglas skall aldrig fyllas hela vägen till toppen, och vara tillräckligt stor för att du inte ska spilla. Traditionellt sätt är materialen glas, men det går även att beställa shotglas i rostfritt stål.

Coola Shotglas Dödskalle

  • Whiskeyglas

Dessa glas är extremt viktiga för några av de mest klassiska drinkarna, och kommer se till att ge din favoritwhisky rättvisa. Du kan också hälla ner Margaritas i dessa glas istället för att köpa ett direkt dedikerat margaritaglas. Det är därför detta eleganta drinkglas är så perfekt, och kommer göra alla dina drycker helt magiska!

Tumblerglas Exklusivt Med Mönster

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras