Vad Kan Du Ha I En Plunta?

Pluntor kan innehålla andra vätskor än alkohol. Du kan fylla din fickplunta med vatten, juice, lemonad, te m.m. Du vill dock hålla dig borta från varma drycker och allt som är kolsyrat. Du kan också ta med dig vätskor du inte dricker. 

Om du ej dricker alkohol men har en plunta, finns det andra användningsområden för den. Eller om du bara vill ha fler skäl att använda din plunta, så har vi några förslag. Fortsätt läsa för att hitta lite olika idéer för vad du ska fylla din plunta med.

1. Vatten

Låt oss börja med det enklaste svaret. Du kan lägga vatten i din plunta. Vanligt vatten reagerar inte med några metaller, färgar inget och är lätt att rengöra. 

Pluntor är inte designade för att hålla mycket vätska så du vill förmodligen inte att det här ska vara din enda vattenkälla, men det kommer funka med en liten volym vatten (och vatten är åtminstone lätt att hitta för påfyllning). 

Jack Daniels Fickplunta

2. Juice är ett kanske

Ska man lägga juice i en höftkolv? Ja och nej. Vissa pluntor, som de gjorda av rostfritt stål eller koppar, kan hantera vissa juicer. Andra material håller dock inte lika bra. 

Många juicer är mycket sura. Syran kan orsaka en reaktion med kolvens metall. Vanligtvis är pluntor av högre kvalitet gjorda av material som inte reagerar med syran i juicen. 

Juice är också svårt att rengöra ur en plunta. Det är bättre att undvika juice som är mörk i färgen. Lättare juicer orsakar inte samma färgning, så det är ok för pluntor gjorda av lämpliga material.

3. Lemonad

Lemonaden liknar juice när det gäller vilken typ av material som är okej för att förvara i en plunta. Det är särskilt viktigt när lemonaden är gjord med helt naturlig citronsaft. 

Citronsaft är mycket surt, så se till att du använder en plunta av rostfritt stål för naturlig lemonad. Vi rekommenderar att du inte lägger lemonad i en koppar-plunta eftersom det kan leda till magbesvär såsom gaser, uppblåsthet, illamående och kräkningar.

4. Iste

Du kan ha bryggt iste i en plunta. Problemet är att du kommer ha svårt att lägga is i pluntan med den. En sak du kan gör är att kyla pluntan innan du häller i teet. Du kan också hälla i teet och sedan sätta pluntan i kylen tills du är redo att ta ut den. 

Det är inte idealiskt att förvara hett te i en fickplunta. Skulle du dock bestämma dig för att göra det, brygg teet separat och häll sedan i det. Håll också din mjölk åtskild istället för att förvara den i pluntan med teet. Det håller inte särskilt bra annars.

5. Benbuljong 

Vem i hela världen dricker benbuljong? Inte många människor, även om vissa gör det för dess hälsofördelar. Vi pratar dock inte om att lägga benbuljong i en plunta för att dricka. 

Tänk på tillfällen när du gör mat någon annanstans än hemma. Ibland gör du mat hemma hos någon annan och tar med dig alla ingredienser. Det är då bra att ta med benbuljong i din plunta för att använda till din maträtt. 

Vi lagar också mat när vi är på camping. Skulle det inte då vara trevligt att göra en god soppa eller gryta över lägerelden? Du kan då ta med dig benbuljong i din plunta för att använda som bas i din soppa.

Pluntans Olika Användningsområden

6. Klorhexidinsprit

Här är en annan användning av pluntan som du kanske inte har tänkt på. Låt oss säga att du ska campa eller ge dig ut på någon annan typ av äventyr. Du vill då ha med ett första-hjälpen kit.

Du kan lägga till ditt första hjälpen-kit genom att hälla ner klorhexidinsprit i din plunta. Denna rengörande alkohol är perfekt för att rengöra skärsår. Se till att du häller ner den i en plunta med en skruvad topp, så att den inte läcker ut. 

7. Vad ska jag inte ha i min plunta?

Förvara inget som är kolsyrat i din plunta. Dessa behållare är inte utformade för att hålla konsistensen hos en kolsyrad dryck. Kolsyrat vatten, läsk, öl och seltzers håller sig inte bra i en fickplunta. 

Vi avråder också från att hälla ner hett kaffe i en plunta. Metallen värms upp och kan orsaka brännskador på din hand eller dina läppar. Det kommer sannolikt också att missfärga din plunta inifrån, vilket kommer bli svårt att få rent.

8. Slutsats

Du kan förvara många olika sorters vätskor i en plunta. De är främst designade för starksprit, men deras bekväma storlek och form gör dem bra för att förvara andra vätskor också. De är lätta att transportera, tar inte mycket plats och är diskreta nog att ta med överallt.

Snygga Billiga Fickpluntor

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras