Vilken Termosmugg Ska Du Välja? Din Ultimata Köpguide

Om du är som oss så har du oundvikligen märkt att våra liv är mer och mer nomadiska. Vi är i ständig rörelse i vår vardag, som t ex resan hemifrån till arbetet, från arbetet till sportsliga aktiviteter, från sportsliga aktiviteter till kulturella aktiviteter, från kulturella aktiviteter till festliga aktiviteter, från festliga aktiviteter tillbaka till hemmet. Och då har vi inte äns hunnit nämna roadtrips och andra semesterresor. 

Under dessa förhållanden, när du är mycket eller lite törstig, har du valet att ta din flaska vatten, vars temperatur snabbt blir till ljummet, eller köpa en läsk full av sockerarter, vilket är mer än genomsnittet för din hälsa och sedan när burken har öppnats måste du avsluta den omedelbart eller dricka ur en pappmugg som bär namnet på självbetjäningsmaskinen i det område där du befinner dig. Och alla dessa alternativ har en fruktansvärd negativ inverkan på miljön eftersom de ökar mängden engångsförpackningar och avfall.

Men om du är lite framsynt och samtidigt miljömedveten, så finns det också möjlighet att förbereda din favoritdryck på ditt favoritsätt och förvara den i en isolerad mugg så att den håller sig, vid rätt temperatur hela dagen, eller nästan, medan den följer med dig överallt. Det bästa av allt är att du kan återanvända denna mugg i många år framöver!

Och det är verkligen därför du läser den här artikeln: Du har bestämt dig för att ta steget och skaffa dig en isolerad mugg, men du vet inte hur du väljer den, vilket är förståeligt med tanke på antalet muggar det finns på marknaden.

Få inte panik, vi hjälper dig att ställa alla rätt frågor när du gör detta köp och framförallt svara på dem så att du får en uppfattning om vilken du ska ha och vart dina pengar går.

Men låt oss börja från början.

Allt Om Termosmuggar

 

Vad är en termosmugg?

Tja ja eftersom alla pratar om det men många tycker det är lite främmande och mystiskt ska vi sammanfatta det hela.

En termosmugg är helt enkelt en mugg som håller temperaturen på vätskan den innehåller i flera timmar. Oavsett om temperaturen är kall eller varm förstås. Det anses allmänt att en god kvalitativ termosmugg kommer att "hålla" värmen i minst 6 timmar och kallt i minst 8 timmar. Naturligtvis bör denna bedömning tas med försiktighet med tanke på antalet kriterier som spelar in, men låt oss säga att det ger en ganska bra överblick.

Hur fungerar termosmuggen?

Den här muggen bygger på en teknik som har funnits under mycket lång tid och som faktiskt är ganska enkel, som termosen som har hållit varma drycker varma och kalla drycker kalla i några decennier.

Inget magiskt med det, det handlar helt enkelt om korrekt tillämpad vetenskap. Utnyttja kraften och egenskaperna hos ett vakuum!

För att uttrycka det enkelt är en termosmugg en behållare med två väggar mellan vilka vakuum skapas genom sug under tillverkningen. Principen är att förhindra värmeöverföring. I själva verket behöver värme, som svalhet, luft för att "spädas ut" och fly. Tja, de behöver inte riktigt det, men låt oss säga att det hjälper mycket. Frånvaro av luft betyder mindre lätthet för värmeöverföringen och på så vis håller temperaturen sig. Detta är både mycket grundläggande ur en teoretisk synvinkel och ganska komplicerat ur en praktisk synvinkel. I grund och botten är det liten chans att du lyckas göra din alldeles egna termosmugg hemma på köksbänken. 

De första termosarna var gjorda av metall och glas. Dessa material var särskilt väl lämpade för syftet att upprätthålla temperaturen med tidens teknik. Men detta gjorde termosen relativt ömtålig och det tillät dem inte att överleva de olika små olyckorna i livet som klumpighet, som drabbar oss alla vid ett eller annat tillfälle. Speciellt när vi har barn, husdjur eller en bulldozer till partner.

Numera har tekniska framsteg i olika material gjort det möjligt att göra dem mycket starkare samtidigt som de blir allt lättare och därför lämpliga för daglig användning. Oavsett om de är gjorda av plast eller metall är deras förväntade livslängd betydligt längre. Och dessutom har deras priser sjunkit. Om du väljer den rätta termosmuggen och underhåller den ordentligt kommer den följa med dig överallt i många år framöver. Slutligen, om din andra halva bulldozern som delar ditt liv beslutar sig för att se om din termosmugg klarar av dennes meningslösa och sadistiska tortyr, rekommenderar vi att ta en super solid variant. Det är den vi rekommenderar till den som delar livet med en isbrytare.

Fin Termosmugg Vinröd

Denna rostfria termosmugg är gjord, till överraskning för den som inte följer allt med stort intresse, i rostfritt stål och den är gjord för att hålla livet ut. De kan inte vara enklare och mer robusta. Vi gillar också dess färger, särskilt den vinröda som kommer lysa upp när det är som mörkast. Kort sagt, exakt vad som behövs för ett liv som inte bara äger rum bland röda rosor. 

På samma sätt måste den fortfarande ha en ganska bred bas eller till och med vara gjord av ett halkfritt material. Du kommer tacka oss när din katt hoppar upp på ditt skrivbord och viftar med svansen som en väderkvarn från helvetet och vars uppgift verkar vara att i huvudsak störta allt han närmar sig.

Här är en som kan spara mycket huvudvärk:

Termosmugg Spillsäker Handtag

I samma anda har denna termosmugg, Pinkah, en mycket bred bas, till skillnad från många andra termosmuggar som har en silhuett som smalnar mot sina baser. Den är därför naturligtvis nästan omöjlig att välta. Tja efteråt, var försiktig när du ser någon fumla ner. Vissa är mycket geniala i sin klumpighet och de kan fumla till allt som verkar omöjligt för en normal människa. Vi har varnat dig.

Vilket material ska du välja?

I grund och botten finns det två huvudfamiljer av termosmuggar, de är gjorda av plast, naturligtvis av överlägsen kvalitet för att undvika hormonstörande ämnen och annan smuts som är skadlig för hälsan, och de som är gjorda av metall, i allmänhet är rostfritt stål lämpligt för användning. Vissa kombinerar till och med olika material som läder, trä, plast och metall. Kort sagt, det finns oändligt med kombinationer.

Termosmugg i metall

Låt oss försöka göra det lite tydligare, genom att börja med rostfria muggar.

Metall har många fördelar. Den är starkare och håller längre än plast som alltid blir lidande och tappar sina egenskaper när den åldras, plus den har ett mycket bättre rykte för utbyte av molekyler mellan behållaren och innehållet. I grund och botten ingen risk för hormonstörande ämnen med stål. Vi måste lägga till att på grund av detta utbyte av molekyler och eftersom plast är naturligt mer poröst än metall, är det vanligt att efter en viss användningstid tar smak av vad den innehöll och därför överföra den till din nya dryck vilket i sig inte är så trevligt. Och då pratar vi inte ens om de fläckar som kan bildas inuti, som är otroligt svåra att ta bort och som uppriktigt sagt inte är överväldigande.

Metall är också en bättre värmeledare och den kommer därför att behålla värmen bättre än plast, som blir mindre varm eller kall i kontakt med vätska.

Här är ett litet urval av termosmuggar i metall:

Termosmugg Burk Metall

Vi kan varmt rekommendera, eller kallt, det är ju du som väljer hur du vill använda den, denna rostfria vakuum-isolerade burk. Dess enkelhet gör den till ett objekt att ta med var som helst medan du förblir i en futuristisk elegans. Dessutom, eftersom den finns i flera olika färger, anpassar sig den till alla dina behov. Enkelt, elegant och effektivt. Vi brukar tro att skönhet finns i matchningen mellan design och funktion. Och den här är verkligen vacker.

Fin Termosmugg Guld

Slutligen för dem som bor med huvudet i stjärnorna, kommer denna guldiga "Life" termosmugg att låta dig motiveras vid omotiverande stunder som resan från hemifrån till jobbet under en blek vintermorgon. Det är sällan möjligt att hitta charmiga stunder i tunnelbanan, om vi dessutom inte har något att drömma om, lurar depressionen. Detta är den perfekta termosmuggen som kommer att motivera dig till att nå dina mål, och som samtidigt berättar vad som är viktigt med livet.

Termosmugg i plast

Men om det här är ett första köp och du inte vill spendera hela din förmögenhet på ett tillbehör du inte är säker på att använda så ofta, kan vi rekommendera termosmuggar i plast. Då dem ofta brukar vara billigare, så kan dessa vara ett perfekt val för ett test eller om du inte tänker använda den regelbundet. Men för att det finns ett men, har du verkligen råd med skräp? Om du måste byta ut den varje år eller till och med vart sjätte månad kan det snabbt bli dyrare att köpa billiga saker än att spendera några kronor mer i förskott.

På vår sida letar vi fortfarande efter helt plastisolerade muggar vars kvalitet skulle övertyga oss nog om att diskutera om det. För tillfället har vi inte hittat något.

Vakuumflaskan

Om du söker efter ett lika kvalitativt alternativ till termosen och termosmuggen, men som samtidigt ser lite elegantare ut? Låt oss då presentera vakuumflaskan. 

Dekorativ Vakuumflaska Blommor

Vakuumflaskan besitter alla kvaliteter som en vanlig termos gör, och är det självklara valet för dem som vill han smidigare dubbelväggad termosflaska att dricka ur. Dem är oftast något mindre än en termos. Vakuumflaskan är en otroligt bra termosmugg att dricka ur och passar lika bra till att förvara kaffet i till jobbet som den gör som en snygg vattenflaska till gymmet.

Vakuumflaskan är perfekt till pendlingen, utflykten, bergsklättring, träningen, trekking eller vilket aktivitet som helst. Flaskan är också en otroligt bra present att ge bort till någon du bryr dig om. Den dubbelväggade vakuum-isolerade flaskan håller dina varma drycker varma i upp mot 18 timmar, och kalla drycker kylda i upp mot 9 timmar, vilket gör vakuumflaskan till den givna behållaren till dina drycker oavsett situation.

Termosmugg Bambu Trä

Naturälskare kan inte annat än att älska denna isolerade trä-termosmugg. Med en utsida i bambu trä och en insida i rostfritt stål, kommer du att kunna röra vid trä var du än är. Så vi antar att det kommer ge dig god lycka. Detta är den ultimata gröna muggen. Den får dig också att tänka på exotiska pandor eller varför inte trähuggare. I vilket fall som helst låter det dig hävda vem du är och vad du står för så snart du tar ut den.

Bambumuggen har en exceptionell temperatur-lagringskapacitet då den håller dina varma drycker varma i upp mot 12 timmar och kylda drycker i upp mot 24 timmar! Och dess stora kapacitet tros föra din heta hemlagade soppa i säkerhet till kontoret utan att behöva lägga den i en mer tveksam mikrovågsugn med negativa effekter på alla de goda näringsämnena som du har arbetat så hårt för att bevara. För oss kryssar den för alla möjliga rutor: Hälsa, miljö, effektivitet, soliditet. 

Nu när du vet vad de isolerade muggarna tillverkas av är det nödvändigt att överväga valet enligt dess användning. Stort, litet, vilken värmebeständighet, anti-läckagesystem, inbyggd temperaturmätare... Det är i princip allt du behöver tänka på!

Vilken termosmugg som passar bäst för vilken situation?

Det första du ska göra är att tänka på de situationer där du förväntar dig att använda din mugg. Det kanske låter uppenbart, men du skulle bli förvånad över hur många som köper alldeles för stora termosar när deras största handväska är av storleken som en liten tändare.  

Så om det är för din dagliga pendling, se till att den inte är för stor och att den passar i bilens kopphållare eller lämnar tillräckligt med utrymme i din trendiga väska. Om det är för "stillasittande" användning hemma eller på kontoret kan du välja en som är lika liten som en bebis händer, eller tvärtom, en termos som motsvarar en sydafrikansk rugbyspelare på 150kg.

Här är muggar med olika egenskaper för att ge dig en idé:

Te Termos Vit

Om du är den typen som alltid är törstig eller om du är medveten om att god hydrering hela dagen är grundläggande för att komma i form på helgen, eller tvärtom att återhämta sig ifrån helgen... All In One Te-Termosen har en volym på 350 ml och finns i olika färger, vilket gör den till ett naturligt val. Otroligt fin termosmugg som kommer med inbyggt filter, och som är perfekt ihop med ditt dagliga te!

Termosmugg Med Temperaturmätare

Sedan finns det dem som måste hantera trafik dag och natt. Släppa av barnen. Fastnar i trafiken. Plockar upp barnen. Att förlora ditt liv i trafikstockningar i storstaden eller de stora avstånden på landsbygden. Denna Termosmugg Diamant Guld sparar inte så mycket restid men kommer göra den mycket roligare. Den kommer hålla din dryck i sin rätta temperatur under din resa. Med en temperaturmätare som lock kommer du besitta framtidens termos. Det är en av de få sakerna som verkligen ökar livskvalitén. 

Vanligtvis och i samma anda, om du planerar att ta din mugg överallt och om den alltid är i din väska, välj ett lock som är påskruvat och du kommer undvika mer eller mindre katastrofala läckor. Med den kärlek du har för din dyrbara väska, dess innehåll, din kappa och dina filer, förtjänar du en säker termosmugg.

Här är ett bra exempel på en mugg med läckagesäker skruvtopp:

Termosmugg Till Bilen

Om du verkligen vill undvika all risk för läckage, så har denna termosmugg verkligen utformats för att begränsa så mycket som möjligt så att även den minsta droppen vätska ej kan läcka. Dessutom är den prydd av en iögonfallande dödskalle och finns i två olika storlekar att välja mellan, vilket gör denna termosmugg perfekt att ta med på dina dagliga äventyr. Du kommer inte lämna hemmet, kontoret eller gå till gymmet utan denna snygga termosmugg! 

Dessutom, medan vi pratar om läckor, om din termosmugg är avsedd att följa med dig speciellt för löprundor, måste du välja en som är så lätt som möjligt, såvida du inte planerar att använda den som en minihantel, eller till att bränna ännu mer kalorier. I det här fallet, från botten av mitt hjärta, ska du veta att du är ännu mer respekterad än tidigare. Du behöver dock också en modell med lock som gör det enkelt att öppna. Du kan inte stoppa var 100:e meter för en slurk... Tja, om du inte behöver en ursäkt för att stanna var 100:e meter. Vi dömer ingen, vi är likadana när vi låtsas vilja återvända till träning.

Här är två lätta termosmuggar som kan öppnas med en hand:

Termosmugg Viking Vit

Om du verkligen letar efter en lätt och plastbesparande mugg, kommer den här modellen att tillgodose alla dina behov som verkar vara väldigt specifika. Den väger bara runt 200 gram och med ett extremt effektivt anti-läckagesystem passar denna termosmugg i allas väskor. Om den mot förmodan inte gör det, finns det en läderrem att fästa den ihop med väskan. Den enda nackdelen är att den är så lätt att den bara behåller värmen i 6 timmar. Men det borde vara mer än tillräckligt för de flesta mobila användningar. Men med en form som en ölsejdel från vikingatiden, kommer du besitta en stil och elegans som allra dem tuffaste vikingarna hade! 

Termosmugg Rostfritt Stål

Om du är fullt upptagen med en telefon, mapp, väska eller barn i ena handen och bara har en hand kvar att hålla din kopp, kommer denna tryckknapp-mugg Cat Pawn snabbt spela en vital roll i ditt liv. Med en enda gest, och särskilt med en hand, kan du öppna, dricka och stänga den. Samtidigt som de är urläckra att se på, är denna termosmugg perfekt till kattälskaren liksom en given kandidat till dem som gillar sitt kaffe i bilen påväg till jobbet.

Om din idé är mer att ha med dig något under långa promenader, som t ex när du letar efter svamp, eller i värsta fall bestämt dig för att stalka ditt ex genom att spana in i hens fönster från din bil, vilket uppenbarligen är mycket fel, se då till att isoleringen håller vad den lovar så att den behåller värmen så länge som möjligt.

Stor Termos Röd

Denna termos designades just för det ändamålet. Tja, kanske inte för att förfölja ditt ex, utan för att behålla värmen. Den håller dina dryckers rätta temperatur i upp mot 12 timmar! Du kan till och med brygga ditt kaffe kvällen innan och dricka en perfekt kopp kaffe morgonen därpå(!). Vilket är bra att veta om kvällen med största sannolikhet skulle spåra ur. Och om du går på vandring kommer du ha en varm dryck hela dagen som kan vara riktigt tröstande om resan blir längre än förväntat, lite kallare och om du skulle komma till insikten att du är vilse...

För att komma tillbaka till storleken som vi snabbt berörde här ovan, så måste du tänka på dess kapacitet. Behöver du dricka mycket eller bara några klunkar? Termosmuggar finns i alla storlekar, varför inte köpa flera så att du alltid har det mest lämpliga till hands? 

Termosmugg Panda Rosa

I denna kategori termosmuggar som finns i flera storlekar, men också i flera färger, sticker denna termosmugg ut från mängden, med den exotiska pandan som motiv. Vare sig du är besatt av Kung Fu Panda eller exotiska djur så funkar denna termosmugg till allt. Den finns också med andra djur som motiv såsom elefant, lejon, kanin m.m. Så om du mot förmodan skulle ogilla pandor finns den med andra djur. Om du inte alltid behöver en stor termosmugg, ta en i varje storlek, 50 cl, 35 cl eller 26 cl. Du kommer aldrig bli tagen på sängen igen.

Cool Termosmugg Raket

Och när vi väl sagt allt detta finns det de termosmuggar som uppfyller extremt specifika behov. Till exempel om du är en av de människor som inte kan gå en dag utan att tänka på rymdraketer eller patroner, så finns denna Kulraket till hands. Otroligt vacker termos som finns i tre olika färger och som finns i två storlekar: 35 cl och 50 cl. Termosmuggen är perfekt för dem som vill avnjuta en varm kopp kaffe eller te ur en mer brutal termos. Varför vara lagom?

Om det är till ett barn som ska komplettera sin matsäck eller följa med i dennes alla olika aktiviteter, kommer det också att bli nödvändigt att tänka på att välja en som är anpassad efter barnets små händer och speciella behov.

 Liten Termos Grön

Visst är denna lilla termosmugg söt? Vi är säkra på att ditt barn kommer att tycka om det och hens klasskamrater kommer alla att bli avundsjuka! Samtidigt är det en mogen design, den ser inte alls "barnslig" ut. Såpass vacker att man undrar om inte du riskerar stjäla den själv...

När du väl har kommit fram till dess användningsområden, är det dags att leta upp ett motiv som passar just dig. Ju mer du planerar att använda din termosmugg, desto viktigare blir det för dig att behaga ögat och skicka ett tydligt meddelande som du aldrig blir trött på. Även om meddelandet är att det inte finns något meddelande...

Termosflaska Med Katt

Till exempel finns denna fina termosmugg i fyra olika stilar. Det är säkert en som passar dig. Dessutom kan du med dess unika utseende och tilltalande motiv,  visa upp dig med stolthet genom att dricka framför alla som är nöjda med att dricka ur en vanlig plast- eller kartongkopp. 

Stilar kan vara extrema men också ganska enkla

Det kan vara en slogan, ett djur, en färg eller vad du vill. Men om det ska bli en viktig del av ditt liv eller för den som du vill ge den till, behöver du en favorit mugg!

Här är några som är helt i vår linje: 

Termos Med Kattöron

I denna genre som verkligen är utöver det vanliga är denna vakuumflaska definitivt rock'n'roll. Med sin superskarpa färg och vackra kattöron som lock, samt med rem så att du kan hänga den precis vart du vill. Räkna med att du kommer vända alla huvuden åt ditt håll. Det är verkligen det perfekta tillskottet till musikfestivaler liksom till skrivbordet för en sval kattlik touch.

Dekorativ Rosa Termosmugg

I ett helt annat slag är denna Limerence termosmugg, ditt trendiga go to val. Kärlek finns överallt, och vi alla har upplevt limerence (kärlekssjuka) någon gång i livet. Denna termosmugg antar en ganska flickaktig design, men den funkar också mycket bra till män som älskar rosa och inte bryr sig om vad andra tycker. Kort sagt, den ligger helt i tidens anda och du kommer aldrig tröttna på att använda den.

Katt Termosmugg Handtag

Men du kan också välja tidlöshet. Den lilla svarta klänningen, de välskurna jeansen och den här söta katten passar absolut med allt och i alla miljöer. Denna termosmugg ger utmärkt valuta för pengarna och kattens magiska ögon kommer följa med dig på alla dina resor, dag och natt. 

Så om vi ska sammanfatta den här artikeln, innan du köper en termos, vakuumflaska eller termosmugg, tänk på ditt liv, hur du ska använda den, dina dagliga vanor, vilket motiv du gillar och budskapet du vill förmedla. Vem hade kunnat tro att ett enkelt köp skulle leda till en självanalys? Annars kan du alltid välja en helt random termosmugg, vem vet vilka nya vägar som kommer att öppnas upp för dig.

Och slutligen, en sista ovanlig mugg:

Termosmugg Med Örn

Vi sparade vår favorit till sist. Denna termosmugg är gjord för dem med en äkta estetisk själ och som älskar att vara omgiven av den magiska örnen, var dem än är. Denna termosmugg består av utsida i resin och insida i rostfritt stål. Termosmuggen kommer ge dig originalitet och sätta karaktär på ditt liv. En termosmugg som får en att tänka på de djupa nordamerikanska skogarna, i en övergiven stuga, med bara dig och den öppna elden som sällskap, och så örnen förstås!

1 kommentar

Otroligt bra artikel!! Hjälpte mig som inte är så high på ämnet..

Jessica juni 09, 2021

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras