Termosmuggen, Föremålet Till Dina Utomhusaktiviteter

En vattenflaska kan drastiskt förbättra dina träningspass eller utomhuspromenader. Oavsett om du vandrar, springer, cyklar eller vad som helst, kan det vara en gamechanger att ha en vattenflaska till hands. Låt oss ta en titt på de viktiga punkterna att tänka på för att hjälpa dig få den bästa vattenflaskan för dina resor och utomhussporter. 

1. De viktigaste egenskaperna hos en flaska för vandring och utomhussporter

Vattenflaskor för utomhussporter måste vara starka och beständiga. Det kan också vara fördelaktigt att främja isotermiska egenskaper för att bibehålla din dryck även när det är varmt ute. Om du går på långa vandringar eller andra former av uthållighetsträning måste du också ha en lätt flaska. Det finns inget värre än att behöva tyngas av din vattenflaska!

En annan sak att tänka på är det material som måste vara säkert. När du vandrar vill du inte ha ett föremål som kan gå sönder under ett fall. Undvik i detta fall en flaska i glas och välj ett säkrare material som rostfritt stål.

Slutligen är en av de viktigaste egenskaperna hos en flaska dess täthet. Du vill inte att din flaska ska läcka i din väska, på din mat eller på dina kläder. I själva verket kan du behöva matsäck och värme i form av extra plagg, om du är ute på nattens småtimmar.

Under dessa förutsättningar kan en läckande vattenflaska vara mycket förödande.

2. Hur mycket vatten behöver jag?

Att hela tiden tillförse sig med vatten är verkligen viktigt och ännu mer under fysisk träning. Men när du vandrar eller är ute och gör en fysisk aktivitet är det ganska osannolikt att du vill bära med flera liter vatten. Som en tumregel rekommenderar vi ungefär en halv liter vatten per 1 timmes träning. Föredra sedan endast en vattenflaska som låter dig bära en större volym vatten om du planerar långvandring eller en hel dags träningsutflykt.

Vilken Termos Behöver Jag

3. Vilket material ska du välja?

När du är ute i naturen utsätts din flaska för flera element som kan påverka dess innehåll negativt. Det är då verkligen viktigt att välja en flaska som kan hantera dem. Om du till exempel skulle ramla och samtidigt bär på en glasflaska kommer den med största sannolikhet gå sönder. På samma sätt är en plastflaska inte heller det bästa alternativet under extrema förhållanden. När de lämnas i solen eller i höga temperaturer, kan vissa behållare av plast frigöra BPA som är skadligt för vår hälsa. Inklusive biverkningar på våra hormoner, vår fertilitet och till och med andningssvårigheter.

Det bästa alternativet är flaskan i rostfritt stål, som är lätt, miljövänlig och inte har några hälsorisker. Vi kan också lägga till flaskor gjorda av titan som är ännu lättare än dem i rostfritt stål, men dess priser kan avskräcka många plånböcker.

4. Är det fel att dricka från flaskor som har utsatts för sol eller hög värme?

När det gäller kommersiella vattenflaskor av plast, ja. Forskare har tittat på frågan och har visat att vissa ämnen, inklusive BPA, släpps ut i vattnet som vi sedan dricker. De sägs ha skadliga effekter på kroppen, därför bör de undvikas. 

När det gäller plastflaskor är resultatet annorlunda. Faktum är att BPA har tagits bort från sammansättningen av de flesta flaskor på marknaden. Det finns dock andra faktorer som kan utgöra en risk när de kommer i kontakt med drycken vid en hög värme.

5. Vilka flaskor har bäst resistens mot extrem kyla?

Flaskorna i rostfritt stål, titan eller aluminium håller din dryck varm eller kall under alla förhållanden. Metall är extremt hållbart och tål kyla mycket mer effektivt än plast och glas (eller borosilikatglas). Om du vistas i extrem kyla och ditt vatten fryser är metallflaskor det enda som funkar. Glas och plast är extra känsligt för sprickor, vilket kan beröva dig en drink under resten av resan.

6. Vilket är det mest hygieniska materialet för en flaska?

Glas är det mest hygieniska materialet för en flaska eftersom den är lättare att göra ren och tar inte upp smuts lika enkelt. Den bräckliga sidan är dock olämplig vid äventyr. 

Rostfritt stål och titan kommer på andra plats, med mycket mer intressant hållbarhet. De följs av aluminium som, även om det är lättare än rostfritt stål, kan brytas ned när de utsätts för naturliga syror.

Det värsta materialet är plast, för även om plasten ser slät ut har de en grov yta som kan fånga upp bakterier.

7. Ska du välja en isolerad flaska i rostfritt stål?

Du har sett fördelarna med den isolerade flaskan vid de punkter vi gått in på tidigare, men termosmuggen är det bästa alternativet! Det finns fortfarande en mycket intressant funktion att lägga till här, den isolerade funktionen! En isolerad termosmugg består av dubbelväggad vakuumisolering som möjliggör perfekt temperatur för dina drycker. På detta sätt kommer drycken hålla sin friskhet eller värme. Dessutom förhindrar detta att kondens bildas utanpå flaskan som kan fukta väskans innehåll.

Vi bjuder in dig till att utforska vårt breda utbud av isotermiska flaskor av rostfritt stål, som uppfyller alla dina ställda krav.

Om du vill läsa mer om hur du väljer din termosmugg, klicka här.

Termosmuggar Rostfritt Stål

 

 

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras