Top 5 Bästa Anti Stress Ört-Teer

Stress och ångest är oerhört vanliga problem i dagens stressiga samhälle. Det är ett återkommande fenomen som svarar på en uppsättning fysiska och fysiologiska reaktioner i vår kropp när vi kommer i kontakt med stressiga och pressade situationer i vårt dagliga liv. Innan du beslutar dig för att behandla din stress och ångest med medicinsk behandling, vänd dig då till örtmedicin. Faktum är att växter som konsumeras i anti-stress och avkopplande örtte kan ha positiva effekter på ditt sinnestillstånd och förbättra ditt välbefinnande. Utöver deras dränerande, återuppbyggande eller avgiftande dygder kommer vissa växter att ha lugnande och avslappnade effekter.

Irritabilitet, nervös spänning, ångest, stress... Om du stöter på denna typ av symptom, tveka då inte att konsumera örtte från växter som är kända för sina lugnande fördelar för din kropp.

Passionsblomman för lugn

Passionsblomman upptäcktes på 1500-talet på den amerikanska kontinenten av spanska missionärer och är idag en viktig växt för att lindra ångest och nervositet. Passionsblomman är erkänd av Världshälsoorganisationen(WHO) och innehåller en hög koncentration av flavonoider och alkaloider, två viktiga element för deras lugnande och avslappnande egenskaper. När du konsumerar passionsblomma i örtte används bara blommorna och bladen på växten. Denna växt är också full av C-vitaminer som ger en boostande effekt på din kropp och ditt immunförsvar. För att dra full nytta av effekterna av passionsblomman rekommenderas att hälla i en matsked per kopp och låta den stå i ca 10 minuter. Du kan också kombinera det med andra växter som har samma anti-stress egenskaper. Läkepassionsblomma (Passionflower) har också lugnande egenskaper som kan vara lämpliga som ett komplement för människor som har svårt att sova eller somna.

Kamomill Örtte Hälsokur

Limeträd, allierad mot nervositet

Dess stora blad och aromatiska blommor är mycket igenkännliga och trädet från vilket de kommer, har funnits i Europas sydligare landsbygder under lång tid. Löven och blommorna på limeträdet innehåller en stor mängd naturliga element, lätt assimilerade sockerarter och flavonoider som kommer ha en lugnande effekt på din kropp. I ett lindträd hittar du element från delen mellan trädets bark och träets hjärta. Dessa element är rika på fenolsyra, en naturlig förening som hjälper till att förhindra uppkomsten av bland annat nervstörningar. Lime-trädet har fått sin uppmärksamhet på grund av dess igenkännbara egenskaper och att det lugnar det centrala nervsystemet hos människor. Det gör det också möjligt för konsumenten att somna lättare och begränsa sinnets överansträngning. Genom ett avslappnande örtte som är gjord av lindblommor kommer det hjälpa till med att minska nervositeten orsakad av matsmältnings svårigheter.

Valeriana för att bekämpa ångest

Under första världskriget använde arméer valeriana (Läkevänderot) för att lindra soldaternas ångest när de togs upp till fronten. Det är en mycket gammal växt och de första medicinska teknikerna rekommenderade dess användning för att bekämpa olika psykiatriska sjukdomar som sömnstörning, hysteri eller epilepsi. Idag används denna växt främst för sina lugnande och avslappnande egenskaper. De aktiva ingredienserna i valeriana-blomman koncentreras huvudsakligen i den nyskördade roten och jordstammen, helst på hösten, när koncentrationen är högst. Även om dess lugnande egenskaper länge har känts igen, ger denna växt också dygder som underlättar att somna och optimerar sömnkvaliteten. Valeriansyran verkar på nervceller mot ångest och ger kroppen välbefinnande. Tillsammans med citronbalsam skulle valeriana-blomman ha fördelaktiga ångestdämpande effekter.

Citronmelliss för att bekämpa humörsvängningar

Citronbalsam har redan använts i det antika Grekland och är känd för sina fördelar mot sömnlöshet och överansträngning. Men det används också för att bekämpa stress och irritabilitet. Denna växt finns ursprungligen i det östra medelhavsområdet och i mer tempererade klimat. Dess hypotensiva effekt spelar en avgörande roll för nervsystemet och ger positiva effekter på det emotionella och psykiska tillståndet. Det gör att du kan hitta ett inre lugn efter en period av nervstörningar, stress eller ångest. För ett avkopplande örtte används stjälkar, löv och blommor. dessa delar av växten innehåller stora mängder terpenalkohol med en stark neuroton effekt. Det råds att man konsumerar en till tre örtteer per dag och häller i 5 gram citronmelliss per kopp.

Kamomill för vilsam sömn

Romersk kamomill, allmänt känd som kamomill, är berömd för sin roll i nervsystemet. Denna växt med olika medicinska egenskaper har lugnande och antidepressiva egenskaper som det är värt att använda ofta i slutet av dagen för att bidra till en optimal sömn och förbättrad sömnkvalitet. Idag finns det många kamomillprodukter i olika former: Eteriska oljor, krämer och salvor, massageoljor. Men det är i sin infusionerade form som växten effektivt levererar sina fördelar till kroppen. För en optimal effekt rekommenderas det att konsumera ditt kamomillte före varje måltid. Häll i mellan 5 och 10 kamomillblad per kopp, då ska du se en effekt på sömnkvaliteten under de följande tre veckorna. Dess lugnande egenskaper hjälper dig snabbt att somna lättare men hjälper dig också hålla din sömn lugn och djup. Infusionen av kamomill är anti-stress örtte vid högsta kvalitet. Vissa botaniker ser i dess användning ett möjligt botemedel mot kronisk sömnlöshet.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras