Saker Du Kan Göra Med Fina Muggar

Är ditt köksskåp fullproppat med muggar som du aldrig använder? De flesta av oss har en "favoritmugg" och är ovilliga att dricka från någon annan.

Det är dags att använda dessa oälskade muggar och koppar, genom att återuppfinna och återanvända dem på en hel massa nya och spännande sätt.

1. Gör din fina mugg till en ljushållare

Kaffekopp-ljusstakar är en perfekt idé. De ser inte bara snygga ut i en dekorativ mugg, utan de höga sidorna gör att inget vax kommer att läcka ut på ytorna.

Kaffemugg Som Ljushållare

2. Muggar har den ultimata storleken för att plantera örter

Har du alltid drömt om din alldeles egna örtträdgård? Om så är fallt är dina gamla fina muggar den perfekta utgångspunkten. De har den perfekta storleken och är tillräckligt robusta för att hålla dina plantor upprätt. 

Lägg lite krukjord i botten av en ren mugg, lägg i dina örter och ställ på fönsterbrädan i solljuset. 

Använda Mugg Som Kruka

3. En fin mugg som soppskål

Det finns inget bättre än en rykande het, näringsrik soppa. Gör det ännu mer bekvämt genom att servera soppan i en robust mugg i tv-soffan, -mysigare än så blir det inte!

4. Återanvänd din mugg för att göra en läcker godbit

Du vet när du verkligen vill ha en godbit, men orkar du inte anstränga dig för att baka? Om ovanstående låter som du, kan mugg-kaka vara din dröm som går i uppfyllelse! De är extremt enkla att göra och tar bara några minuter. 

5. Återanvänd din mugg som ett förkylningskit

Det här är en av våra personliga favorit-användningsområden för en gammal mugg, speciellt de lite större sådana.

Under vintermånaderna drabbas många av oss för förkylningar. Förgyll en sjuk väns dag genom att ge dem ett förkylningskit. I kittet ska medicin, godis, och kanske ett uppmuntrande vykort finnas för att hjälpa dem på vägen tillbaka till full hälsa.

6. Uppmuntra generositet med en dricks-samlare

Äger du ett litet café, restaurang eller kanske jobbar med något liknande? Om så är fallet, varför inte då placera en fin mugg på disken så att kunderna är fria att ge dricks om de finner de lämpligt när de är på väg ut?

Det är ett mycket mindre pressat sätt att uppmuntra kunder att tacka dig för fantastisk service, och det ser även snyggt ut! 

7. Upptäck dina fina muggar på nytt genom att bryta och mosaikera

Ser några av dina fina muggar lite sämre ut att fronta? Du kan helt återanvända flisade te- och kaffekoppar genom att förvandla dem till mosaikskärvor och använda dem som mosaiker. 

8. Muggar är fantastiska måttkoppar

Behöver du verkligen en uppsättning måttkoppar när du har alla de där gamla muggarna liggandes? Du kan få in alla de olika måtten i ett genom att markera din mugg med vid vissa punkter för att identifiera olika kvantiteter. Det sparar utrymme, det är lätt att förvara och du kommer äntligen få användning av de gamla muggarna.

9. Använd dina muggar som en konversationsstartare

Vi älskar den här idén. Kommer du ofta på att du sitter mittemot din partner vid frukosten med telefonen i handen?

Ett utskrivet meddelande som "I love you" på framsidan av din mugg är ett bra sätt att påminna oss om att ta oss tid att chatta över te, istället för att bara stirra på våra skärmar. 

Fin Mugg Värmeskiftande

10. Muggar är perfekta cirkelmallar

Oavsett om det är kort, pyssel eller något helt annat krävs en perfekt ritad cirkel oftare än vad vi föreställer oss.

Om du inte har sätt en kompass sedan du lämnade skolan är en mugg ett bra substitut. Botten kommer att lämna dig med perfekt runda och proportionerade cirklar.

11. Göra en mikrovågsplattform

Har du två måltider att värma upp och inte tillräckligt med utrymme för att göra plats åt dem? En mugg kan vara precis det du behöver.

Lägg en mikrovågssäker mugg på glasplattan bredvid din måltid i mikrovågsugnen och lägg sedan den andra måltiden ovanpå. Att höja den ursprungliga rätten över den andra innebär att det finns tillräckligt med utrymme för båda två, så ingen behöver vänta hungrigt på att få sin middag, -hur praktiskt är inte det?

12. Använd en fin mugg för pocherade ägg

Pocherade ägg kan vara väldigt knepigt att göra.

Gör det enklare för dig själv genom att först bryta ägget i en mugg och sedan sakta hälla det i det sjudande vattnet. 

Det kommer göra det mycket mer skonsamt än att bryta ägg rakt igenom, så dina pocherade ägg bör hamna i en mycket snyggare, rundare form.

13. Höj musiken med en mugg-telefonförstärkare

Gillar du att ta med dig musik vart du än går? Om du vill skruva upp volymen lite mer, samtidigt som telefonens volym har nått sin högsta nivå, kan en mugg hjälpa till att förstärka ljudet.

Placera bara din telefon inuti muggen med högtalaren uppåt, så kommer ljudet att studsa bort från väggarna, vilket ger ljudet mer djup och mycket mer kraft.

Mugg Som Godisskål

14. Göra kakor till enhetliga former

Som vi gick igenom tidigare, är muggar perfekta när du är ute efter en perfekt cirkel. De är därför till bra användning när du gör kakor och inte har några former.

Att göra cirklar med din mugg ur din deg kommer att skapa enhetliga kakor som alla kommer att älska.

15. Få vassare köksknivar genom att använda botten av din mugg

Det finns inget värre än en trubbig kökskniv som lämnar alla dina grönsaker ojämnt skurna och slitna..

Lösningen? Använd botten av din mugg för att slipa till dina knivar.

16. Återskapa en gammal mugg till en fågelmatare

Det är alltid trevligt att vakna upp till ljudet av fåglar på morgonen. Uppmuntra dem att fortsätta göra regelbundna besök genom att använda gamla muggar för att göra snygga små fågelmatare.

17. Uppfinn den klassiska cocktailpresentationen på nytt

Cocktails måste inte alltid avnjutas i höga glas. Vad alla verkligen vill dricka ur nuförtiden är muggar, speciellt av kopparsorten.

Dessa ser inte bara helt underbara ut och hjälper till att hålla din drink kallare längre, utan det finns ett handtag där som gör det ännu enklare att dricka cocktailen!

18. En fin mugg som datorhjälpmedel

Det finns så många små genvägar och knep att använda på din dator som gör livet mycket enklare, men det kan vara svårt att komma ihåg alla.

Ett bra sätt att få dem memorerade, är att skriva det du tycker är svårast att komma ihåg på din kaffemugg. Varje gång du tar en klunk kommer du att bli påmind om genvägen, och om du dricker kaffe lika mycket som vi, blir det många påminnelser!

19. Håll ditt mellanmål under kontroll

Det kan lätt gå överstyr när det kommer till snacksskålar. Det börjar med ett hackat äpple, och innan du vet ordet av det har man lagt till några vindruvor, en chokladkaka, lite godis och på något sätt lyckats pressa in några kex där också.

Att använda en mugg för att ersätta skålen hjälper till att portionera ut mellanmål på rätt sätt utan att skapa ett jobbigt sötsug som förstör middagen.

20. Använd en fin mugg för att hålla ditt skrivbord organiserat

Rent skrivbord, rent sinne.

Om ovanstående är sant är det sista du vill ha när du försöker arbeta, att pennor sprids överallt.

Håll allt i ordning genom att förvara brevpapper i en gammal mugg på sidan av ditt skrivbord.

21. Fina muggar utgör vackra presenthållare

Godis i påsar, lös choklad, sminkborstar.. De är alla ganska svåra att slå in.

Att använda en mugg som en sorts "presentsförpackning" är ett unikt sätt att klä upp dessa besvärliga presenter. Lägg bara in lite silkespapper, lägg till dina bitar, linda in cellofan och knyt med ett band eller snöre.

Resultaten är verkligen imponerande och ovanliga och hjälper till att få din gåva att sticka ut.

22. Praktisk matskål för husdjur

Hundmat: Inte den godaste lukten på jorden, eller hur?

Om du inte har något att ösa upp djurfoder ur påsen med, prova att använda en mugg. De går sällan sönder, och har den perfekta skop-formen, och gör att du inte kommer att tippa ut mat över hela golvet.

23. Varmchoklad är den bästa presenten

Ett kit med varm choklad är alltid en bra present, för vem älskar liksom inte choklad? De är extremt enkla och billiga att göra, så de är perfekta för de tillfällen då du bara vill "ge lite".

Packa en liten påse med ingredienser till en varm choklad tillsammans med några mini-marshmallows, en liten chokladkaka och en plastsked eller något att röra med. All den läckerheten kommer säkerligen att få ett leende på mottagarens läppar.

Varm Choklad Present

24. Muggar är campingmotsvarigheten till vinglas 

Camping? Hmm. Camping med vin? Sign me up! 

Glasen är inte särskilt praktiska när du är utomhus i ett tält, men muggar är verkligen det.

Byt ut dina glas mot dina fina muggar och njut av din favoritdryck medans du är ute i vildmarken!

Fina Kaffekoppar Porslin

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras