Därför Skall Du Dricka Från En Rolig Mugg

För någon som ej är insatt i keramik så kan man ändå inte hjälpa till att tänka på muggens former, färger, handtag, väggarnas lutning, matt eller blank färg på koppen etc. Det finns så mycket att tänka på! Så mycket att beundra! Och efter att ha ägnat en stor del av sin tid, det vills säga varje morgon och eftermiddag, vid kaffebryggaren, har man kommit fram till en slutsats: Roliga muggar är de enda muggarna man vill dricka ur. Och konkurrensen är inte ens nära.

1. Varför En Rolig Mugg?

Du vet typen: Muggen har tunna väggar som löper rakt upp och ner. Ett handtag stort nog för två eller tre fingrar för du ska kunna hålla koppen bekvämt. En glansig finish som utstrålar: "Jag tål maskindisk" och som känns skön mot läpparna. En kopp som rymmer 325 ml vätska, vilket är tillräckligt mycket koffein innan du börjar få skakningar. 

I en tid då hantverks-keramik med ekologiska glasyrer och specialleror hör till modet så kommer ingenting i närheten av standardmuggen. Konstnärligt långa, smala med en nära öppning som snuddar mot näsan varje gång man smuttar på sitt kaffe. Korta och mindre muggar utgör en högre spillrisk när du går. De med utåt lutade väggar fördubblar risken för spill. Och börja inte ens med de där "kreativa" handtagen: de som är så komiskt stora att de äventyrar balansen. De tjocka, tunga greppen som gör varje klunk till ett träningspass. Fin design skall aldrig komma på bekostnad av grundläggande ergonomi!

3. Exempel på Roliga Muggar 

Men viktigast av allt: En blank mugg är ett missat tillfälle. Roliga muggar kommer aldrig att bli tråkiga. De går utöver en smakfull glasyr till en look som faktiskt säger något. (För det mesta bokstavligen). Tänk bara på dess design och alla minnena! Man kan bokstavligen höra gitarren och strängarna från Nirvana varje gång man dricker ur denna elgitarr-mugg:

Gitarr Mugg Keramik

Eller njut av kaffet från en Initech-mugg och föreställ dig Bill Lumbergh som din chef..

Rolig Kaffemugg Initech

Eller luta dig tillbaka och njut av kaffet ur en mugg med en finurlig slogan:

Rolig Tekopp Keramik

Så fort du börjar dricka ditt morgonkaffe från något lite mindre smakfullt och lite mer lekfullt vet vi att du kommer känna dig gladare och mer tillfreds. Det beror på att roliga muggar är gjorda för att dra i smilgroparna och påminna dig om lyckliga tider. Det, och ja, det riktiga bekväma handtaget.

Våra Roliga Kaffekoppar 

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras