Hur Får Man Med Sig Vattenflaskan På Flyget?

Alla resenärer som nånsin har flugit har nog varit med om den tråkiga känslan att lämna kvar sin dryck, fortfarande halvfull vid säkerhetskontrollen innan man ska boarda planet.. Förutom frustrationen är det också avfall som kunde ha undvikits. Men är det då möjligt att ta med din vattenflaska på flygplanet?

1. Att bära med en fylld vattenflaska på flygplanet

Det är under vissa förhållanden möjligt att ta med sig en flaska full med vatten (eller annan dryck) under resan.

Termos Rostfritt Stål

2. Fylld vattenflaska i resväska

Det är sant att man kan undra över besväret med att ta med sig en full vattenflaska, då det inte är särskilt användbart, förutom att kunna dricka direkt efter att man hämtat sin resväska vid landning. Men de flesta flygplatser är utrustade med vattenstationer, så lätta bagaget genom att ta med en tom flaska. 

3. Fylld vattenflaska i kabinväska

Det är en dröm, att inte längre behöva vänta på att flygvärdinnan ska komma och släcka din törst. Det är möjligt att ta med en vattenflaska i kabinväskan under två förhållanden:

  • Villkor nr 1: Att flaskan innehåller mindre än 100 ml vätska. Eller bara två slurkar. Intresset är minimalt, förutom om fallet rör sig om en liten fickplunta med din favoritalkohol du kan sippa tyst på under flygningen. 
  • Villkor nr 2: Att flaskan är tom när du passerar genom säkerhetskontrollen. Du har då friheten att fylla den vid en vattenstation innan du sätter dig på planet.

Kom ihåg att regeln är densamma oavsett om det rör sig om en plastflaska, glasflaska eller en termos i rostfritt stål. genom att respektera dessa säkerhetsregler kommer du ändå kunna lyckas hydrera dig själv med din återanvändningsbara flaska före, under och efter flygningen. Ha en trevlig resa!

 

 

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras