Hur Väljer Jag En Kaffemugg?

Kaffemuggar finns i en mängd olika former, storlekar och material. Du kan hitta stora metallmuggar med lock och vanliga kaffemuggar som du hittar i nästan alla kök. Med tanke på allt detta, vilken är då den bästa kaffemuggen för hem och resor?

Fina Muggar Stjärntecken

1. Vad du ska leta efter i en kaffemugg

Du måste tänka på fyra viktiga element när du väljer en kaffemugg som av vilka är: rätt storlek, materialet det är gjort av, vilken typ av lock för hur du använder den och den generella designen.

På grund av det stora utbudet alternativ är det inte alltid lätt att välja rätt kaffemugg. Men om du beslutar dig för att överväga några detaljer kan det vara lättare att begränsa dina alternativ.

2. Överväg hur du planerar att använda kaffemuggen

Vad är skillnaden mellan en kaffekopp och en kaffemugg? En kaffemugg hänvisar vanligtvis till en stor kopp som innehåller ett handtag. 

Till exempel kan stora kaffekoppar med lock som är avsedda att användas vid pendling eller resa kallas muggar eller koppar, beroende på tillverkare. 

Innan du köper en kaffemugg bör du tänka på hur du ska använda den. Ställ dig själv några frågor:

  • Var planerar du att använda muggen?
  • Vilka typer av drycker dricker du?
  • Hur mycket kaffe dricker du?

Om du planerar att använda muggen hemma kanske du inte behöver en stor mugg med lock. Dessa funktioner kan dock vara nödvändiga när du reser med en varm kopp kaffe i bilen. 

Du bör också överväga vilka typer av drycker du förbereder. Om du tenderar att blanda andra ingredienser i ditt kaffe kan du behöva en hög mugg för att förhindra att drycken läcker ur när du blandar den. 

Mängden kaffe du dricker kan också påverka ditt beslut. Vissa människor konsumerar hela krukor kaffe. Den typiska kaffebryggaren med 12 koppar kan göra cirka 1,7 liter kaffe medan en enda servering anses vara 175 till 235 ml.

Fin Temugg Keramik

3. Att välja rätt storlek på kaffemuggen

En av de första övervägandena är storleken. Den vanliga kaffekoppen rymmer cirka 235 till 355 ml kaffe. Stora muggar kan rymma 700 ml till 1 liter. Du kan till och med hitta extra stora muggar som rymmer 2 liter, vilket gör dem tillräckligt stora att rymma en hel kruka kaffe. 

När du är hemma i ditt eget kök kan du fylla på kaffemuggen när du vill. En standardmugg på 235 till 355 ml kan räcka. Om du behöver en mugg till resan kan det behövas en större storlek. Om den typiska serveringen är 175 till 235 ml kan en 700 ml mugg rymma 3 till 4 portioner. 

Stor Termos Silver

4. Välj rätt material för kaffe

Materialet är också en viktig faktor. Kaffemuggar är traditionellt tillverkade av porslin eller annan keramik. 

5. Keramik

En keramisk kaffemugg är gjord av lera som är härdad i en ugn. Porslinprodukter använder en typ av lera som kallas Kaolinit som finns i den asiatiska regionen, särskilt i Kina, vilket är varför varor som tillverkats med detta material ofta kallas "china" (speciellt i engelska språket).

Européer kunde inte hitta ett material som matchade samma egenskaper som i Kaolin-leran. Hittills är Kina fortfarande den gyllene standarden för keramik, vilket leder till högre kostnader.

Mugg I Porslin

En typisk keramisk mugg kan kosta mindre jämfört med de fina Kina-muggarna. De är dock ofta mer hållbara. Om du tappar en porslinsmugg kommer den troligen att splittras. Andra muggar kan helt enkelt spricka eller överleva tappet.

Keramik används mest för kaffemuggar som är avsedda att användas hemma. Även den tjockare keramiken kan fortfarande spricka, vilket gör dem mindre lämpade för livet utanför ditt hus.

Rolig Kaffekopp Croissant

6. Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett annat populärt material för kaffemuggar. Liksom keramik är rostfritt stål inte poröst och påverkar inte kaffets smak. Det kan dock hjälpa till att hålla ditt kaffe varmt under en längre period, vilket gör att rostfritt stål är det bästa materialet till resemuggar. 

Plast, skum och papper rekommenderas inte. Även om de flesta av dessa material är engångsbruk kan de ändra smaken på din dryck. Plast och polystyren är porösa och låter gifter tränga in i ditt kaffe. Papperskoppar blir fuktiga, vilket gör att en del av pappersmaterialet hamnar i din dryck.  

Slutsatsen är att keramik rekommenderas för hemmabruk och rostfritt stål rekommenderas för användning utanför ditt hus.

Kaffemuggar Rostfritt Stål

7. Välja rätt lock för kaffet

Locket är en viktig detalj om du planerar att använda muggen utanför ditt hus. De flesta lock är tillverkade av plast och ska tvättas efter varje användning.

Det finns också olika typer av plastlock. Till exempel kan du hitta plastlock som är genomskinliga. Det finns också lock som ger plats för att sätta in ett sugrör. 

Vissa lock har en öppning som glider upp, medan andra har en flik som öppnas. Flikarna är mer benägna att oavsiktligen spilla ut vätska, speciellt när fliken är sliten. Lock med en glidande flik tenderar att ge lite mer skydd mot spill. 

Du kanske också vill avgöra om locket skruvar eller snäpper fast. Ett snäpplock kan skjuta upp. Ett skruvlock ska dock förbli säkert, även om du tappar kaffekoppen.

Kvalitativ Termosmugg Svart

 

8. Välja rätt design

Vissa kaffe-drickare bryr sig inte om muggens design eller utseende, medan andra specifikt söker muggar med visst tema eller kopplingar till sina favoritprogram eller böcker. 

Du kan hitta vanliga muggar med en solid färg. Det finns också muggar med intressanta mönster, färgglada mönster eller nyckfulla fraser. Du kan till och med hitta kaffemuggar formade som olika karaktärer från populära filmer och tv-program.

Novelty muggar kan vara kul att dricka kaffe med hemma i köket. Men de är kanske inte alltid lämpliga för användning på arbetsplatsen, speciellt när de har en grov humor.

Rolig Mugg Keramik

9. Välja en kaffemugg för hemmet

När du väljer en kaffemugg för hemmabruk behöver du kanske inte alltid lock. Du behöver inte heller oroa dig för storleken, eftersom du enkelt kan fylla på muggen genom att gå in i köket.

Dina viktigaste överväganden för att välja en hemmamugg inkluderar material och design. En keramisk mugg som min personliga favorit, My house my rules my coffee, vilket du finner i vår butik är också ett vanligt val. De kan också hålla i många år och finns i många olika utföranden. 

Rolig Kaffekopp Keramik

När det gäller designen kan du välja nästan vad som helst som passar din smak. Kaffemuggar i dina skåp kan spegla din personlighet eller innehålla ett roligt motiv som lyser upp dina morgnar.

10. Välja en kaffemugg till jobbet

Resemuggar bör ge några olika funktioner jämfört med en vanlig mugg. Du måste se till att muggen håller ditt kaffe varmt och förhindrar att det läcker ut.

När du väljer en mugg för användning utanför ditt hem bör du vara uppmärksam på locket och skruvlock brukar vara säkrare jämfört med ett snäpp på locket och du kanske hellre vill ha en enknappsöppning, för säker användning vid bilfärd som denna termosmugg har.

Vakuumflaska Rostfritt Stål

Storleken beror på hur mycket kaffe du dricker. Tänk på att en typisk servering är 175 till 235 ml, men många häller gärna ner 350 ml hemma. Med en resemugg på 600 till 700 ml kan du förvara 3 till 4 rekommenderade portioner, vilket räcker gott och väl för att klara igenom dagen för den genomsnittlige kaffe-drickaren.

Designen är också en övervägande faktor när du väljer en resemugg. Kom ihåg att om du planerar att använda din mugg på en arbetsplats bör du undvika muggar som innehåller rå eller potentiellt stötande humor.

11. Slutliga tankar om att välja en kaffemugg

Hur väljer du rätt kaffemugg? Detta beror på dina personliga behov. Om du vill ha en mugg att dricka morgonkaffet ur innan du ska till jobbet, överväg då en "vanlig" kaffemugg i keramik. Om du behöver en mugg för pendlingen, se till att den har ett lock och ett slitstarkt material, såsom rostfritt stål.

Förutom de diskuterade funktionerna kan du ibland hitta extra funktioner. Det finns kaffemuggar som du kan ansluta till en USB-port eller billaddare för att hålla din dryck varm.

Det finns också termosmuggar med mönster och som använder batterier för att hålla ditt kaffe vid samma temperatur hela dagen, som denna termosmugg.

Termos Med Batterier

Dessa är dyrare än din genomsnittliga resekopp, men om du älskar teknik eller planerar att vara coolare än vad du redan är kanske du vill kolla in den.  

I slutändan kan du spendera timmar på att försöka hitta den perfekta muggen. Lyckligtvis behöver du inte bara köpa en mugg. Att ha en mängd olika alternativ gör att du aldrig får slut på rena kaffekoppar och ger dig en extra om en av dina muggar skulle gå sönder.

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras